Outlaws: The Good Thief

Language : EN, GR

Ο Βασίλης Παλαιοκώστας, γνωστός και ως “ο Ρομπέν των Δασών της Ελλάδας” είναι άφαντος εδώ και 14 χρόνια. Αλλά κατά τη διάρκεια της απουσίας του, ο μύθος για τη γενναιοδωρία του έχει μεγαλώσει. Κανείς όμως δεν ξέρει που βρίσκεται – ή αν οι ιστορίες αυτές αληθεύουν.

Τι ξέρουμε: υπάρχει μία επικήρυξη ενός εκατομμυρίων ευρώ για τον Βασίλη και αστυνομία που προσπαθεί να τον εντοπίσει 24/7. Όταν ληστεύει τράπεζες, λένε πως μοιράζεται τα χρήματα με τους φτωχούς. Όταν απαγάγει βιομήχανους- και απαγάγει μόνο εκείνους που έχουν φήμη για ανήθικες εργασιακές πρακτικές – εκείνοι μετά δίνουν αινιγματικές συνεντεύξεις, όπου μιλούν για το πώς ο Βασίλης τους άλλαξε την κοσμοθεωρία. Και όταν δραπετεύει από φυλακές υψίστης ασφαλείας, όπως έχει κάνει… με ελικόπτερο… δύο φορές, το κάνει χωρίς να πειράξει ούτε έναν φύλακα.

Ακούστε τον παρουσιαστή Miles Gray και την ομάδα Ελλήνων δημοσιογράφων μας, καθώς ακολουθούν στα ίχνη του Βασίλη από την Αθήνα μέχρι μικροσκοπικά νησιά στο Αιγαίο και απομακρυσμένες βουνοκορφές.

Στην πορεία, θα συναντήσουμε τον στενό κύκλο του Βασίλη, θα συνομιλήσουμε με αρχηγούς της αστυνομίας, και πρωθυπουργούς και θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε πώς αυτός ο κλέφτης κατάφερε να κλέψει την καρδιά της χώρας.

Episodes

Well Played

Language : GR

Ο τρόπος που φανταζόμαστε τη δουλειά μας αλλάζει. Σε κάθε επεισόδιο του “Well Played”, εξερευνούμε τα πιο σημαντικά θέματα γύρω από το wellness στη δουλειά: από το πώς να ακούμε πιο ενεργητικά τους γύρω μας, πώς απλές ασκήσεις mindfulness προλαμβάνουν το burnout, μέχρι το πώς να περνάμε πιο ευχάριστα τις ώρες στο γραφείο. Μαζί με τη δημοσιογράφο Δάφνη Καρνέζη, καλεσμένοι μοιράζονται προσωπικές συμβουλές – όχι μόνο για να γίνουμε πιο παραγωγικοί στην καθημερινότητά μας, αλλά και πιο ισορροπημένοι σε κάθε πτυχή της ζωής μας! Ένα podcast του Ομίλου Qualco. Παργωγή από το The Greek Podcast Project.

Episodes

Common Ground by Toposophy

Language : EN

Urbanism meets food, travel, business, tech and the environment in a podcast that takes a fresh look at the future of our cities – and the people redefining it: from influential chefs, musicians and activists, to architects, urban planners, politicians, environmentalists and entrepreneurs. We travel the globe to ask the big questions. How can we fix our food system? How can tourism be a force for good? How can we breathe life back into abandoned buildings? How can we prevent natural disasters? How is remote work changing what we look for in our cities? We bring you the stories of human resilience and innovation at the heart of our world’s rapid transformation.

Common Ground is a podcast brought to you by place making & marketing agency Toposophy.

Episodes

skroutz sessions

Language : GR

Τρεις ιδρυτές. Μία σελίδα. Αμέτρητες ιστορίες. Και το απρόσμενο 2020 που άλλαξε τα πάντα! Αυτό είναι το Skroutz Sessions: το podcast που ξαναγράφει την ιστορία του Skroutz.gr…ON air! Επισκεπτόμαστε τα Skroutz HQ για να συναντήσουμε την παρέα των ιδρυτών, και την ομάδα τους που έχει εξελιχθεί σε 500 άτομα! Πάμε πέρα απ’ τα νούμερα και γνωρίζουμε τις προσωπικότητες, τις ιστορίες πίσω από τον κώδικα, τις επιτυχίες, τις αποτυχίες – και όλα τα ενδιάμεσα! Στόχος μας; Να μάθουμε τι κρύβεται πίσω από τη σελίδα που έχει αλλάξει τον τρόπο που κάνουμε τις ηλεκτρονικές αγορές!

Episodes

Rewired: Employee Experience

Language : EN

‘Happy employees make happy customers’. We’ve all heard it! But is it that simple? How can companies truly build an Employee Experience that allows people to do their best work? And how can they break away from well-trodden management theories and find inspiration from real-life examples? We speak to some of the boldest and brightest minds in the field of people and organisations, for a deep-dive into EX. Welcome to Rewired, a podcast that’s creatively-led, data-backed and beautifully engineered! Brought to you by the team behind Reborrn, a new breed of management consultancy.

Episodes

Outliers

Language : GR

Κάθε βδομάδα, μιλάμε με Outliers: δυναμικούς, γρήγορα αναπτυσσόμενους επιχειρηματίες που ξεχωρίζουν διεθνώς, που μεταμορφώνουν ολόκληρες αγορές και προωθούν την αντίληψη της επιχειρηματικότητας. Ακούμε τα μυαλά που βρίσκονται πίσω από τις πιό επιτυχημένες νέες επιχειρήσεις (startups) στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, να μοιράζονται το δικό τους ταξίδι και να μας διηγούνται τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που βλέπουν στον τομέα τους.

 

Episodes

We’ll Always Have Athens

Language : EN

Ιστορίες απ΄την τέχνη, την ιστορία και την αστική κουλτούρα της Αθήνας. Το We’ll always have Athens ρίχνει ένα φρέσκο φως σε κάποιους από τους μύθους που περιβάλλουν την πόλη, γνωστούς και λιγότερο γνωστούς. Σε κάθε επεισόδιο, ένας διαφορετικός οικοδεσπότης, από ηθοποιούς και μουσικούς ως συγγραφείς και εξερευνητές, μας ξεναγεί ακουστικά σε μια οδύσσεια όπου συναντούμε μυθικούς ήρωες, σύγχρονους περιπατητές, την κουλτούρα του καφενείου, ξεχνιόμαστε μέσα στην λογοτεχνία και σε παραδοσιακές γεύσεις όπως η μελιτζανοσαλάτα και πολλά ακόμα. Το podcast είναι μια παραγωγή του The Greek Podcast Project για λογαριασμό του επίσημου οδηγού της πόλης “This is Athens”

 

 

Episodes

Women on Topic

Language : GR

Το πρώτο podcast που είναι αφιερωμένο στην ενδυνάμωση της καριέρας των γυναικών και στην προαγωγή της ισότητας στην δημόσια ζωή. Σε κάθε επεισόδιο παρουσιάζουμε νέες ιδέες και εργαλεία για τη βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος. Μιλούμε με γυναίκες και άνδρες που φέρνουν θετικές αλλαγές στο χώρο που αγαπούν, διερευνούμε θέματα όπως διακρίσεις στον εργασιακό χώρο και μοιραζόμαστε ειδήσεις από τον οργανισμό για την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών και την ισότητα στην αγορά εργασίας “Women On Top” που μας φέρνουν πιο κοντά στην ισότητα και στην συνεργασία.

 

Episodes

The Fishbowl

Language : GR, EN

Αφηγηματικό podcast από την Δάφνη Καρνέζη. Κάθε βδομάδα από την Αθήνα, “κάνουμε βουτιά” σε ένα καινούργιο θέμα, με την βοήθεια δημιουργικών ανθρώπων που είτε ζουν είτε είναι περαστικοί από την πρωτεύουσα. Από συγγραφείς, καλλιτέχνες και επιχειρηματίες, σε δημοσιογράφους, ακαδημαϊκούς και μουσικούς, ακούμε τις συχνά άγνωστες ιστορίες πίσω από τις ειδήσεις!

 

 

 

Episodes

“Kleismena Spiti”

Language : GR, EN

Ένα φρέσκο podcast για παιδιά, φιαγμένο από … τα παιδιά! Κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown, ζητήσαμε παιδιά απ όλο τον κόσμο να μας στείλουν δικές τους ηχογραφήσεις όπου μας διηγούνται πως περνούν και με τι ασχολούνται αυτό το διάστημα που μένουν κλεισμένα στο σπίτι. Κάθε ηχογράφηση, μετατρέπεται σε μέρος ενός επεισοδίου του podcast! Το αποτέλεσμα; Ένα διασκεδαστικό podcast για μικρούς και μεγάλους!

 

 

 

Episodes